Ουέστ Χάιλαντ Τεριέ


a

Ιστορία

Η προέλευση του ουέστ χάιλαντ τεριέ, είναι απο την Σκωτία. Η χρήση των ουέστ χάιλαντ τεριέ ήταν κυρίως απο κυνηγούς εκμεταλλευόμενοι το μικρό τους μέγεθος που τους δίνει την δυνατότητα να βγάζουν αλεπούδες και λαγούς απο τις φωλιές τους. Οι κυνηγοί ηταν προκατειλημένοι με τα λευκά ουέστ χάιλαντ , όμως αποδείχτηκε ότι λόγω του χρώματός του ήταν ορατό στις άσχημες καιρικές συνθήκες που είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Σκωτία και στο σκοτάδι.

Προσωπικότητα

Το ουέστ χάιλαντ τεριέ είναι ένα έξυπνο, ζωηρό, χαρούμενο σκυλάκι. Το ουέστ χάιλαντ τεριέ αγαπάει την οικογένεια και τα παιδιά ενω συμμετέχει σε διάφορα παιχνίδια μαζί τους. Το ουέστ χάιλαντ τεριέ είναι δραστήριο,κινητικό και ατρόμητο σκυλί που θα ειδοποιήσει για κάθε ανεπιθύμητο επισκέπτη. Το ουέστ χάιλαντ τεριέ έχει αυτοπεποίθηση παρά το μέγεθός του και δεν διστάζει να τα βάλει με μεγαλύτερα σκυλιά. Το ουέστ χάιλαντ τεριέ θα γίνει ενας καλός φίλος

Υγεία – Φροντίδα

Το τρίχωμα του ουέστι χρειάζεται συχνό βούρτσισμα και επαγγελματική περιποίηση.Το ουέστ χάιλαντ τεριέ κοιμάται μέσα στο σπίτι και δεν έχει μεγάλη ανάγκη απο άσκηση,μόνο τις καθημερινές βόλτες.Απαιτούνται μικρές ποσότητες φαγητού στα ουέστ χάιλαντ τεριέ. Γενικά το ουέστ χάιλαντ τεριέ είναι ανθεκτικό και υγιές σκυλί αλλά μπορεί να παρουσιάσει καταρράκτη, εκ γενετής καρδιακή ανεπάρκεια και δερματικές αλλεργίες Το ουέστ χάιλαντ τεριέ είναι ένα χαριτωμένο, μικρόσωμο και γεροδεμένο σκυλί με ύψος που κυμαίνεται από 25 μέχρι 28 εκ. και βάρος από 7 μέχρι 10 κιλά.

Τα διαθέσιμα Ουέστ Χάιλαντ Τεριέ σκυλάκια μας