Μαλτέζ


a

Ιστορία

Η αρχαιότερη καταγραφή του Μαλτέζ βρέθηκε σε ένα ελληνικό αμφορέα στην ετρουσκική πόλη του Vulci , όπου και αναφέρεται ώς Μελιταίε.Ο αρχαίος αυτός αθηναϊκός αμφορέας χρονολογείται γύρω στο 500 π.Χ. . Πλέον το Μαλτέζ είναι γνωστό ώς σκυλί της Μάλτας και για αυτό ονομάζεται Μαλτέζ. Ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος που ανέφερε το όνομα του Melitaei Catelli, γύρω στο 370 π.Χ..  Αναφορές στο Μαλτέζ μπορεί επίσης να βρείτε στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή λογοτεχνία.

Προσωπικότητα

Το Μαλτέζ είναι χαρούμενο, πιστό, υπάκουο και έξυπνο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Γενικα το Μαλτέζ συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια.Επίσης το Μαλτέζ είναι φιλικό με τα παιδιά και ζεί μέσα στο σπίτι.

Υγεία – Φροντίδα

Το μαλτέζ συνήθως  έχει προβλήματα στο δέρμα,στο αναπνευστικό, στα μάτια και στα δοντάκια.Τα Μαλτέζ είναι ευαίσθητα στα κρυολογήματα και θέλουν συχνά βούρτσισμα. Όταν δεν τα βλέπει ο ήλιος, το χρώμα της μύτη των Μαλτέζ μπορεί να εξασθενίσει και να γίνουν ροζ ή ανοιχτό καφέ χρώμα. Απαιτείται μια μεγάλη βόλτα ή δύο μικρότερες. Τα Μαλτέζ με το παιχνίδι εκτονώνονται αρκετά όμως η ανάγκη τους για περπάτημα είναι εξίσου σημαντική.

Τα διαθέσιμα Μαλτέζ μας