Μπισόν Φριζέ


Μαλτέζ


a

Ιστορία

Το μπισόν φριζέ (που στα γαλλικά σημαίνει σγουρό σκυλί ) υπάρχει από τον 16ο αιώνα .Είναι το αποτέλεσμα διασταύρωσης μαλτέζ με barbets και κανίς .Το μπισόν φρίζε κατάγεται από την Γαλλία .Στην πραγματικότητα το μπισόν φριζέ εισήχθη στη Γαλλία όσο βασίλευε ο Φραγκίσκος ο Α’ και κατά τη βασιλεία του Ερρίκου του Γ’ έγινε διάσημο διότι ήταν το αγαπημένο του σκυλί. Τα Bichons χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: το Bichons Μάλτας , το Bichons μπολονέζ , το Havanese Bichon και το Bichon Tenerife. Όλα τα μπισόν φρίζε προέρχονταν από την περιοχή της Μεσογείου .Επειδή ήταν πολύ αγαπητά στους ναυτικούς τα μπισόν φριζέ ταξίδεψαν παντού και έτσι διαδόθηκε η φήμη τους.

Προσωπικότητα

Το μπισόν φριζέ είναι ένα σκυλάκι που εκπαιδεύεται λιγάκι δύσκολα .Το μπισόν φριζέ γίνεται επίσης καλός φύλακας όχι τόσο για να προστατεύσει τη σωματική σας ακεραιότητα από τον κίνδυνο αλλά κυρίως για να σας ενημερώσει για τυχόν κινδύνους .Το μπισόν φριζέ είναι παρά πολύ φιλικό με τους ανθρώπους και τα παιδιά και δεν του αρέσει καθόλου να μένει μόνο του .Είναι πολύ παιχνιδιάρικο ,έξυπνο ,χαρούμενο ,και πολύ φιλικό .Το μπισόν φριζέ είναι ένα μικρό σκυλί ,με βάρος να φτάνει τα 3 κιλά και σε μήκος μέχρι τα 30 εκατοστά .Το τρίχωμα του μπισόν φριζέ είναι σγουρό ,απαλό και κάτασπρο! Το μπισόν φριζέ είναι ένα υπέροχο σκυλάκι συντροφιάς.

Υγεία – Φροντίδα

Τα μπισόν φριζέ χρειάζονται περιποίηση στο τρίχωμα γιατί μπερδεύεται πολύ εύκολα λόγω του ότι είναι σγουρό ,γι’ αυτό τον λόγο τα μπισόν φρίζε χρειάζονται και περιποίηση σε κομμωτήρια ζώων με επαγγελματίες κουρείς .Τα Μπισόν φριζέ θεωρούνται κατάλληλα για άτομα με αλλεργίες, όπως έχουν εκτραφεί να είναι υποαλλεργικά .Προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν τα μπισόν φριζέ είναι η αιμολυτική αναιμία ,προβλήματα στο συκώτι και ο καρκίνος.

Τα διαθέσιμα Μπισόν Φριζέ σκυλάκια μας