Αγγλικό Μπουλντόγκ


a

Ιστορία

Η φυλή Αγγλικό Μπουλντόγκ , εχει καταγωγή από τη Μ. Βρετανία κατά κύριο λόγο απο την φυλη Μαστίφ. Η προέλευση της ονομασίας (bull = ταύρος, dog = σκύλος) αγγλικό μπουλντόγκ προέρχεται απο το εθνικό σπόρ των Βρετανών που εκτρέφανε σκύλους κατάλληλους για αγώνες με ταύρους, για αιώνες. Στα μέσα του 19ου αιωνα οι αγώνες κηρύχθηκαν παράνομοι και έτσι η φυλή Μπουλντόγκ παραγκωνίστηκε μέχρι το τέλος του αιώνα, οπότε ορισμένοι ζωόφιλοι ανέλαβαν τη διασώση του αγγλικού μπουλντόγκ από την εξαφάνιση.

Προσωπικότητα

Το αγγλικό μπουλντόγκ ειναι τεμπέλικο αλλά υπάκουο, τρυφερό και ζεί άνετα σε διαμέρισμα. Μπορεί και συμβιώνει με άλλα ζώα στον ίδιο χώρο. Το αγγλικό μπουλντόγκ είναι ιδανικός σύντροφος για τα παιδιά. Γενικά το αγγλικό μπουλντόγκ έχει παθητικό χαρακτήρα και εξαρτάται από την ανθρώπινη επαφή για να είναι ευτυχισμένο. Το αγγλικό μπουλντόγκ συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια που έχει μεγαλώσει μαζί τους, ενώ με άλλα εκτός σπιτιού μπορεί να γίνει λίγο επιθετικό. Αγαπάει την ξάπλα και το φαγητό και δεν πρέπει να το ταϊζετε παρουσία άλλων σκύλων ή μικρών παιδιών. Η εκπαίδευσή του αγγλικού μπουλντόγκ πρέπει να γίνεται σε σταθερή βάση, με υπομονή και συνέπεια.

Υγεία – Φροντίδα

Το αγγλικό μπουλντόγκ κυρίως υποφέρει από αναπνευστικά προβλήματα. Άλλα προβλήματα του αγγλικού μπουλντόγκ είναι οτι έχουν ,δερματοπάθειες, προβλήματα όρασης και έχουν ευαισθησία στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας με κίνδυνο θερμοπληξιας. Επειδή το αγγλικό μπουλντόγκ έχει αρκετά σάλια το πρόσωπό του χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα.Επίσης λόγω βάρους το αγγλικό μπουλντόγκ μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα στα γόνατα.

Τα διαθέσιμα Αγγλικά Μπουλντόγκ σκυλάκια μας