Σίχ Τσού


a


Ιστορία

Απόγονος των ιερών σκύλων του Θιβέτ που χρησιμοποιούνταν για να διώχνει τα κακά πνεύματα το Σίχ Τσού (που σημαίνει λιοντάρι) πρωτοαναφέρεται από τον 7ο αιώνα μ.Χ. από την εποχή της αυτοκρατορίας του μεγάλου Θιβετιανού ηγεμόνα Σρόν Τσάν Γκαμπό. Τότε το Σίχ Τσού εισάγεται στο Θιβέτ ώστε ο Βουδισμός από την Ινδία, αφήνει ζωντανή την πίστη στην μετενσάρκωση.

Προσωπικότητα

Πιστό και στοργικό, το Σίχ Τσού βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση κι αν και δεν εκτράφηκε για αυτόν τον σκοπό, αποδεικνύεται εξαιρετικό στο να προειδοποιεί. Φιλικό με τα άλλα σκυλιά και με τα παιδιά, το Σίχ Τσού είναι δύσπιστο προς τους ξένους. Τα Σίχ Τσού είναι από τα δημοφιλέστερα σκυλιά της κατηγορίας των μικρόσωμων.

Υγεία – Φροντίδα

Το Σίχ Τσού χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα, παρ όλο το πολύ του τρίχωμα δεν μαδάει και θεωρείται υποαλλεργικό, διότι δεν επηρεάζει τους αλλεργικούς στην τρίχα ιδιοκτήτες. Το Σίχ Τσού αντιμετωπίζει συχνά αναπνευστικά προβλήματα υγείας λόγω της βραχυκεφαλικής ανατομίας του, οφθαλμικά προβλήματα και αλλεργία σε κάποιες τροφές καθώς και άλλα παθολογικά προβλήματα του ήπατος ή των νεφρών. Προσοχή στον συχνό καθαρισμό των ματιών, καθώς τα Σίχ Τσού ακόμα και όταν πίνουν νερό εξαιτίας του κοντού επιρίνιού του μπορεί να προκαλέσει είσοδο νερού στους μυκτήρες (ρουθούνια).

Τα διαθέσιμα Σίχ Τσού σκυλάκια μας