Πρέσα Κανάριο


Πρέσα Κανάριο


a

Ιστορία

Το όνομα της φυλής είναι ισπανική, σημαίνει σκυλί αλιευμάτων των Καναρίων νήσων και συχνά συντομεύεται σε Presa Canario ή απλά Presa. Οι πρώτες ιστορικές αναφορές για τη φυλή των Πρέσα Κανάριο , τοποθετούνται στο 50 π.Χ. επί βασιλείας του Juba στη Μαυριτανία. Ο βασιλιάς απέστειλε μικρή ομάδα ερευνητών στο Κανάριο Αρχιπέλαγος, οι οποίοι επιστρέφοντας, στη Μαυριτανία, του παρουσίασαν δύο εντυπωσιακά πλάσματα: δύο τεράστια σκυλιά. Το μεγάλο τους μέγεθος, η δύναμή τους και το γαύγισμα, ήταν εκείνο που έμεινε ως ιστορική περιγραφή.
Επίσης έχουμε ιστορικές αναφορές του 17ου και 18ου αιώνα απο Πρέσα Κανάριο, ακόμα και διατάγματα εκδόθηκαν, που όριζαν ποιοι είχαν δικαίωμα να έχουν στην ιδιοκτησία τους Πρέσα Κανάριο.Οριζόταν όμως πως τα Πρέσα Κανάριο θα έπρεπε να είναι αλυσοδεμένα νύχτα και μέρα. Τα Πρέσα Κανάριο ελεύθερα θα αφήνονταν μόνο για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους: να σκοτώσουν το θήραμά τους, τα βοοειδή.Άδικο όμως για τα Πρέσα Κανάριο που είναι τελικά καλόκαρδα με απεριόριστη αγάπη για τον ιδιοκτήτη τους.

Προσωπικότητα

Το Πρέσα Κανάριο είναι ένας σκύλος με πραγματική αγάπη, προσπαθεί πάντα να ικανοποιήσει για τον ιδιοκτήτη τους μόνο όμως όταν ο εκείνος μπορεί να επιβληθεί. Το Πρέσα Κανάριο έχει μόνο ένα ιδιοκτήτη ενώ θα προστατέψει την οικογένεια αν χρειαστεί αλλά θα δοθεί ψυχικά μόνο σε έναν. Γενικά, σχέση του Πρέσα Κανάριο με τα παιδιά είναι ιδιαίτερη, ειδικά αν έχουν μεγαλώσει μαζί. Είναι φιλικό με τον κόσμο όταν νιώσει πραγματικά φιλικές διαθέσεις.Το Πρέσα Κανάριο είναι ένας ετοιμοπόλεμος φρουρός με «διαμαντένια» καρδιά, που διεκδικεί το χάδι και την προσοχή σας. Το Πρέσα Κανάριο επιλέγει μόνο του τον ιδιοκτήτη του.

Υγεία – Φροντίδα

Ο ιδιοκτήτης του Πρέσα Κανάριο θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να ασχολείται με το σκύλο γιατί χωρίς επαφή και φροντίδα το Πρέσα Κανάριο υποφέρει απο μελαγχολία.

Τα διαθέσιμα Πρέσα Κανάριο σκυλάκια μας