Πίνσερ


a

Ιστορία

Το πίνσερ ειναι γνωστή γερμανική φυλή, από το 16ο αίωνα. Αναγνωρίστηκε στη Γερμανία το 1895. Πίνσερ βλέπουμε σε πολλούς πίνακες ζωγραφικής και έργα τέχνης από λίγο μετά το μεσαίωνα. Αρχικά το πίνσερ χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι ,αλλά αργότερα οι εκτροφείς αποφάσισαν να το κάνουν σκυλάκι συντροφιάς και έτσι έγινε μικρότερο σε μέγεθος και διαδόθηκε σε όλες τις χώρες, φτάνοντας να είναι σήμερα ,απο τα πιο διάσημα μικρόσωμα σκυλάκια .Με την αλλαγή του, διαπιστώθηκε, όχι μόνο τα οτι τα πίνσερ κατάφερναν να επιζήσουν αλλά ήταν πολύ ζωηρά και έξυπνα.

Προσωπικότητα

Το πίνσερ ανήκει στα σκυλιά συντροφιάς, είναι ζωηρό, έξυπνο, γενναίο και πιστό. Το πίνσερ είναι αφοσιωμένο στην οικογένεια και είναι φιλικό με τα παιδιά. Το πίνσερ είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια. Το πίνσερ είναι κομψό στις κινήσεις του,ευκίνητο,θαρραλαίο και πνευματώδες .Το Πίνσερ έχει έμφυτο το ένστικτο της προστασίας του χώρου του και είναι ένας άγρυπνος ,ζωηρός σκύλος .Το πίνσερ είναι εύστροφος αλλά βαριέται εύκολα γι αυτό χρειάζεται δραστηριότητες και ιεράρχιση από μικρή ηλικία.

Υγεία – Φροντίδα

Το πίνσερ χρειάζεται καθημερινή άσκηση και εκτόνωση γιατί είναι δραστήριο, καθώς και καθημερινή βόλτα. Η περιποίηση που χρειάζεται το πίνσερ είναι η βασική με προσοχή στη σιλουέτα του να διατηρηθεί κομψή και να μοιάζει με μικρό ζαρκάδι .

Τα διαθέσιμα Πίνσερ σκυλάκια μας