Πάγκ


Μαλτέζ


a

Ιστορία

Τα πάγκ αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για να διακοσμούν κινέζους ηγεμόνες στη διάρκεια της δυναστείας των Σάνγκ πολύ πριν από το 400 π.Χ. Το σκυλάκι αυτό με το περίεργο στόμα όπως το χαρακτήριζε ο Κομφούκιος το 551 π.Χ, ταξιδέψε στο Θιβέτ , στην Ιαπωνία και στο Πεκίνο μέχρι να φτάσει στην Ευρώπη. Το Πάγκ ήταν ένα σκυλάκι συντροφιάς στην αυτοκρατορική αυλή στο Πεκίνο .Όσο τα χρόνια πέρναγαν και γίνονταν μετακινήσεις ευρωπαίων έμπορων στην ανατολή το πάγκ ήρθε και στην Ολλανδία όπου και πάλι ήταν το αγαπημένο σκυλί της αυτοκρατορικής αυλής της Ολλανδίας .Με τη στέψη του Γουλιέλμου της Ολλανδίας στην Αγγλία , ο ίδιος πήρε μαζί του τα πάγκ και έγιναν αμέσως τα πιο διάσημα σκυλιά στην Αγγλία .Με τον καιρό η διασημότητα των πάγκ επεκτάθηκε και στη Γαλλία .Το όνομα του πάγκ (pug), του το έδωσαν οι άγγλοι και σημαίνει γροθιά λόγω του σχήματος του κεφαλιού του .Άλλες ονομασίες των πάγκ είναι Καρλίν (Γαλλία) , μόπς (Γερμανία ) και καρλίνο (Ιταλία ).

Προσωπικότητα

Το πάγκ είναι ένας μικρόσωμος σκύλος (μέσο ύψος 25-32 εκ. και μέσο σωματικό βάρος 6-8 Kg).Έχει μυώδη διάπλαση και τάση για παχυσαρκία, αν δεν ασκείται .Το κεφάλι του πάγκ είναι συγκριτικά μεγάλο και στρογγυλό, με δέρμα που σχηματίζει βαθιές ρυτίδες. Το πάγκ έχει μάτια μεγάλα που προεξέχουν. Τα αυτιά των πάγκ είναι μικρά, πέφτουν ελαφρά προς τα πλάγια του κεφαλιού και είναι πολύ απαλά στην αφή. Η ουρά των πάγκ είναι μεσαίου μήκους, εκφύεται ψηλά και είναι ελικοειδής. Το τρίχωμά των πάγκ είναι κοντό, μαλακό και λείο και σε χρώμα μαύρο, ασημί ή πυρρόξανθο. Στον ασημί και πυρρόξανθο χρωματισμό το ρύγχος των πάγκ είναι μαύρο και κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης υπάρχει μια καστανόμαυρη λωρίδα.Το πάγκ είναι ένας υπέροχος σκύλος συντροφιάς .Γενικά στο πάγκ αρέσει πολύ το παιχνίδι και λατρεύει να είναι με την οικογένεια και ιδιαίτερα με μικρά παιδιά ! Το πάγκ προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε διαμέρισμα.

Υγεία – Φροντίδα

Το πάγκ θέλει προσοχή στη ζέστη γιατί μπορεί πολύ εύκολα να πάθει θερμοπληξία καθώς επίσης δυσκολεύεται στην αναπνοή λόγω της διάπλασης και του διαφράγματος του προσώπου του .Επίσης το πάγκ έχει ανάγκη για σωματική άσκηση λόγω της τάσης του να τρώει πολύ ,οπότε προσοχή στα κιλά του!!! Ιδιαίτερη φροντίδα στο βούρτσισμα του πάγκ ,επειδή το τρίχωμα του μαδάει αρκετά και κυρίως ανάμεσα στις πτυχές που δημιουργούν οι ρυτίδες στο δέρμα του και στο πρόσωπο του που δυσχεραίνουν τον καθαρισμό του .Προσοχή στον καλλωπισμό των νυχιών του πάγκ γιατί μεγαλώνουν γρήγορα και γυρίζουν προς το δέρμα του.

Τα διαθέσιμα Πάγκ σκυλάκια μας