Ντόγκο Αρτζεντίνο


a

Ιστορία

Στη δεκαετία του 1920 ο Δρ. Antonio Martinez ήθελε να δημιουργήσει μια ράτσα που να είναι καλή στο ομαδικό κυνήγι, φύλακας αλλά και αξιόπιστο οικογενειακό σκυλί. Χρησιμοποίησε τον σκύλο της Κόρδοβας, μια ράτσα που τώρα πλέον δεν υπάρχει, τον οποίο διασταύρωσε με διάφορες ράτσες που περιλαμβάνουν το Μπόξερ, το Μπουλντόγκ, Μολοσσό, το ιρλανδικό Λυκόσκυλο κ.ά. και γεννήθηκε το πρώτο Ντόγκο Αρτζεντίνο. Το αποτέλεσμα του Ντόγκο Αρτζεντίνο ξεπέρασε τις προσδοκίες του Δρ Martinez για έναν καλό κυνηγό μεγάλων θηραμάτων και έναν φύλακα. Το Ντόγκο Αρτζεντίνο απέδειξε επίσης την αξία της ράτσας σαν οδηγός τυφλών και στην στρατιωτική και αστυνομική εργασία.

Προσωπικότητα

Το Ντόγκο Αρτζεντίνο έχει επίμονο αλλά εξωστρεφή ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, είναι πολύ κοινωνικός και διαθέτει αστείρευτη αγάπη για την οικογένειά του. Το Ντόγκο Αρτζεντίνο απολαμβάνει τα χάδια και του αρέσει να έχει σωματική επαφή με τους ανθρώπους, όπως παράδειγμα να ακουμπάει το κεφάλι του πάνω στα γόνατα.Οι ιδιοκτήτες των Ντόγκο Αρτζεντίνο πρέπει να γνωρίζουν πως ο σκύλος τους χρειάζεται έντονη σωματική άσκηση και συνεχή εκτόνωση. Πρόκειται για έναν σκύλο που είναι ήσυχος μέσα στο σπίτι και πολύ κινητικός και ενεργητικός όταν βρίσκεται στην βόλτα.Το Ντόγκο Αρτζεντίνο είναι ένας έξυπνος σκύλος και πολύ δραστήριος και θέλει προσοχή γιατί είναι σκύλος με αγάπη που την αναζητάει και αυτοπεποίθηση που δεν χρειάζεται να ενισχύεται.

Υγεία – Φροντίδα

Ένα μικρό ποσοστό των Ντόγκο Αρτζεντίνο γεννιούνται κωφά. Επίσης απαιτείται προσοχή στα Ντόγκο Αρτζεντίνο σε εγκαύματα από τον ήλιο, ενώ είναι ευαίσθητα σε δερματικές παθήσεις. Τα ποσοστά δυσπλασίας των Ντόγκο Αρτζεντίνο στο ισχίο δεν θεωρούνται υψηλά για μια τόσο μεγαλόσωμη φυλή. Τακτικό βούρτσισμα με λαστιχένια βούρτσα βοηθάει στην απομάκρυνση νεκρής τρίχας η οποία είναι πρόβλημα για το σπίτι καθώς μπορεί να καρφωθεί σαν καρφίτσα σε οποιοδήποτε ρούχο. Χρειάζεται απαραίτητα καθαρισμός των αυτιών και των δοντιών των Ντόγκο Αρτζεντίνο, ενώ ιδιαίτερα αναγκαίο θεωρείται και το κόψιμο των νυχιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα διαθέσιμα Ντόγκο Αρτζεντίνο σκυλάκια μας