Μπόξερ


a

Ιστορία

Το μπόξερ ανήκει στην οικογένεια των μολοσσών ή των μαστίφ του Θιβέτ. Από τον συνδυασμό του μαστίφ και του αγγλικού μπουλντόγκ γεννήθηκε το σημερινό μας μπόξερ! Βέβαια ,το πρώτο μπόξερ που γεννήθηκε ήταν από ζευγάρωμα αγγλικού μπουλντόγκ και Bullenbeiser στις 26/2/1895 και ονομάστηκε Flocki .Είναι ένας εξαίρετος σκύλος εργασίας και φύλαξης .Το μπόξερ χρησιμοποιήθηκε από τον Γερμανικό στρατό στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προσωπικότητα

Το μπόξερ είναι ένα πανέξυπνο σκυλάκι με πολύ καλό χαρακτήρα ,και τώρα πιά είναι περισσότερο σκύλος συντροφιάς παρά φύλαξης και εργασίας , χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το μπόξερ έχει ξεχάσει και τις ιδιότητες του αυτές .Το μπόξερ είναι τελείως ακίνδυνο με την οικογένεια , όμως είναι αρκετά καχύποπτο με τους ξένου .Στην οικογένεια το μπόξερ γίνεται ο πιο πιστός υπηρέτης ,είναι πολύ καλός με τα παιδιά και γίνεται ”χαλί” να τον πατήσεις ,αν όμως αντιληφτεί ότι κινδυνεύει κάποιο μέλος της οικογένειας τοτε το μπόξερ είναι ατρόμητο ,γενναίο και έτοιμο να σώσει τους δικούς του ανθρώπους .Είναι χαρούμενος και δεν είναι καθόλου ύπουλος .Το μπόξερ είναι από τα πιο αξιολάτρευτα σκυλιά που υπάρχουν .Ακόμα και στα γηρατειά το το μπόξερ είναι παιχνιδιάρικο .Είναι πρόθυμος ,σεμνός και πολύ καθαρός .Το μπόξερ είναι ο σκύλος με την πιο όμορφη ασχήμια!

Υγεία – Φροντίδα

Η ουρά του μπόξερ είναι αρκετά μακριά και χοντρή και κάποιες φορές κόβεται κοντή. Το μπόξερ εχει μύτη ελαφρά σηκωμένη και μεσαίου μεγέθους αυτιά, που κρέμονται στα πλάγια του κεφαλιού. Το τρίχωμά του μπόξερ είναι κοντό, γυαλιστερό, μέτρια σκληρό και χρώματος στις αποχρώσεις του ανοικτού ξανθού μέχρι σκούρο κόκκινο – Tawny ή “τιγρέ” Brindle Boxer- βασικό χρώμα στις αποχρώσεις του καστανοκόκκινου και έντονες ραβδώσεις σκούρου καστανού ή μαύρου χρώματος. Οι λευκές κηλίδες δεν είναι επιτρεπτές στο μπόξερ , εφόσον καλύπτουν περισσότερο από το 1/3 του σώματος. Ακόμη,στο μπόξερ δεν επιτρέπεται ο μαύρος χρωματισμός σε ολόκληρο το τρίχωμα ή ο λευκός στο τρίχωμα του κεφαλιού ή της μιας πλευράς του σώματος .Επειδή έχει διπλάσιες πιθανότητες να πάθει καρκίνο, το μπόξερ έχει σχετικά μικρό προσδόκιμο ζωής που κυμαίνεται γύρω στα οκτώ χρόνια.

Τα διαθέσιμα Μπόξερ σκυλάκια μας