Μπίγκλ


a

Ιστορία

Το Μπίγκλ (Beagle) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαγωνικά όσφρησης. Θεωρείται ότι προέκυψε από διασταυρώσεις λαγωνικών. Το Μπίγκλ χρησιμεύει στο κυνήγι μικρών θηραμάτων όπως αλεπού και λαγός αλλά και ώς λαγωνικό ανίχνευσης ναρκωτικών. Λέγετε οτι το Μπίγκλ είναι απο τις πιο παλιές αγγλικές ράτσες κυνηγετικών σκύλων.

Προσωπικότητα

Το Μπίγκλ, εχει ήπιο και ευχάριστο χαρακτήρα του και η καλή του υγεία. Τα Μπίγκλ, σαν λαγωνικά είναι σκυλιά  που τους αρέσει να μυρίζουν. Αν αφήσετε το Μπίγκλ να μυρίζει μπορεί να χαθεί παρασυρόμενος από τις μυρωδιές που θα ανακαλύψει. Αυτός είναι ένας λόγος που το Μπίγκλ πάντα πρέπει να το ελέγχετε. Ο σκύλος Μπίγκλ δεν ειναι ιδιαίτερα έξυπνος και δεν μαθαίνει πολύ εύκολα στην εκπαίδευση. Για την ακρίβεια μπορεί να ξεκινήσετε την εκπαίδευση μαζί του και εκείνος να σας αφήσει στη μέση επειδή μύρισε κάτι ωραίο! Σαν λαγωνικά τα Μπίγκλ είναι έξυπνα. Τα Μπίγκλ μπορούν να εκπαιδευτούν καλά με ήπιο τρόπο,με το κόλπο τροφής σαν ανταμοιβή.

Υγεία – Φροντίδα

Ο σκύλος Μπίγκλ είναι μικρόσωμος (μέσο ύψος 35-40 εκ. Σε γενικές γραμμές το Μπίγκλ (Beagle) είναι επιρρεπές σε καρδιακές παθήσεις, προβλήματα στα μάτια και επιληψία. Η παχυσαρκία είναι άλλο ενα πρόβλημα στο Μπίγκλ ειδικά αν τρέφεται πολύ και ακατάστατα. Τα Μπίγκλ προτιμούν ποιοτικές τροφές για την διατροφή τους.
Το Beagle μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο σε ένα μικρό διαμέρισμα, εφόσον ασκείται επαρκώς και με συνέπεια και φυσικά την καθημερινή του βόλτα. Το Μπίγκλ είναι πολύ δραστήριο σε εσωτερικούς χώρους και θα ήταν τέλειο γι’αυτον εάν υπήρχε μια μικρή τουλάχιστον αυλή.

Τα διαθέσιμα Μπίνγκλ σκυλάκια μας