Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

a

Ιστορία

Τα Λαμπραντόρ «ανακαλύφθηκαν» από Άγγλους μετανάστες στην Νέα Γη (στον Καναδά) στις αρχές του 18ου αιώνα. Βοηθούσαν τους ψαράδες μαζεύοντας τα ψάρια που έπεφταν από τις βάρκες και στο μάζεμα των διχτυών.

Προσωπικότητα

Φημισμένα για την εξυπνάδα τους τα Λαμπραντόρ χρησιμοποιούνται ευρέως ως συνοδοί Α.Μ.Ε.Α. , στην αστυνομία για τον εντοπισμό ναρκωτικών και εκρηκτικών, στον στρατό και στο κυνήγι. Ο ευγενικός, καλόκαρδος και αφοσιωμένος χαρακτήρας των Λαμπραντόρ τα καθιστά ιδανικά για την συντροφιά παιδιών και την οικογένεια. Τα Λαμπραντόρ δεν είναι επιθετικά και έτσι δεν προτιμώνται ως φύλακες. Προσκολλώνται ιδιαίτερα στους ανθρώπους και δεν τους αρέσει η μοναξιά. Αθλητικά και δραστήρια τα Λαμπραντόρ προτιμούν την σκληρή άσκηση και είναι πολύ ενεργητικά. Τα Λαμπραντόρ αγαπούν το νερό, δεν ταιριάζουν σε εσωτερικούς χώρους καθώς έχουν ανάγκη από πολύ κίνηση αγαπούν τις μακρινές βόλτες.

Υγεία – Φροντίδα

Καθώς μαδάνε πολύ, τα λαμπραντόρ χρειάζονται συχνό βούρτσισμα και προσοχή στο φαγητό επειδή είναι λαίμαργα. Τα λαμπραντόρ προσβάλλονται από δυσπλασία ισχύων.

Τα διαθέσιμα Λαμπραντόρ σκυλάκια μας