Κόκερ Σπάνιελ


a

Ιστορία

Σε όλο τον κόσμο, εκτός των ΗΠΑ, το όνομα Κόκερ Σπάνιελ αναφέρεται στο Αγγλικό Κόκερ. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι πρόγονοι του Κόκερ Σπάνιελ είναι από την Ισπανία, βέβαια στην Αγγλία αναπτύχθηκε και από εκεί έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Ήδη από τον 14ο αιώνα το κόκερ έχει κάνει γνωστή την παρουσία του στην Μεγάλη Βρετανία και χρησιμοποιείται για το κυνήγι ξηράς,κυρίως μπεκάτσας και νερού. Αργότερα έγινε διαχωρισμός σε Setting Spaniel, σε Springing Spaniel και σε Cocking Spaniel. Από την πρώτη εμφάνιση του Κόκερ Σπάνιελ υπήρξαν αρκετές εξωτερικές αλλαγές αφού υπήρξαν διάφορες διασταυρώσεις και τελικά το Κόκερ Σπάνιελ αναγνωρίστηκε επίσημα σαν ξεχωριστή ράτσα το 1883.

Προσωπικότητα

Ένα υγειές κόκερ είναι φυσιολογικό να κουνάει την ουρά του όλη μέρα! Το Αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ  είναι ένα ευγενές και αφοσιωμένο, αλλά και γεμάτο ζωή και ενθουσιασμό σκυλί.Το Κόκερ Σπάνιελ είναι μία πολύ αγαπημένη ράτσα σε όλο τον κόσμο, που συνδυάζει καλό χαρακτήρα, όμορφη μουσούδα,χαριτωμένα αφτάκια και προσωπικότητα. Το Κόκερ Σπάνιελ είναι ένας ευχάριστος σύντροφος και οτι πρέπει για οικογένεια και παιδιά. Τα Κόκερ Σπάνιελ δεν είναι φύλακες. Εκπαιδεύονται εύκολα, είναι έξυπνα και είναι υπερβολικά λαίμαργα ακόμα και όταν είναι χορτάτα! Μην υποκύψετε στις ικεσίες των Κόκερ Σπάνιελ!

Υγεία – Φροντίδα

Η Υγεία των Κόκερ Σπάνιελ εξαρτάται από την καλή εκ γενετής κατασκευή, τη σωστή ανατροφή / διατροφή και την κατάλληλη εξάσκηση και φροντίδα. Η φυλή Κόκερ Σπάνιελ προσβάλλεται από εντρόπιον, νεφροπάθειες, γλαύκωμα, ανωμαλίες του αιμοπηκτικού και οφθαλμικές παθήσεις.Το Κόκερ Σπάνιελ είναι σκυλάκι πόλης, κοιμάται μέσα στο σπίτι και έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής. Το τρίχωμά του Κόκερ Σπάνιελ χρειάζεται συχνά βούρτσισμα και περίπου 3-4 φορές το χρόνο ιδιαίτερο καλλωπισμό. Το Κόκερ Σπάνιελ θεωρείται υγιές σκυλί, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα των αυτιών, ιδιαίτερα στο μπάνιο, για να μην προσβληθεί με μολύνσεις και επίσης καθαρισμό χρειάζεται η περιοχή γύρω από τα μάτια.. Το Κόκερ Σπάνιελ είναι σκυλί δραστήριο και θέλει καθημερινά μεγάλους περιπάτους συνδυασμένους με παιχνίδι για να εκτονώνει την ενέργειά του.

Τα διαθέσιμα Κόκερ Σπάνιελ σκυλάκια μας