Καυκάσιος


a

Ιστορία

Ο ποιμενικός σκύλος Καυκάσου ή αλλιώς οβτσάρκα (τσοπανόσκυλο στη ρώσικη διάλεκτο) , προέρχεται από τον Καύκασο από όπου πήρε και την ονομασία του , στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στην Κασπία και στην μαύρη θάλασσα .Ο ποιμενικός σκύλος Καυκάσου είναι κυρίως σκύλος φύλακας ,προβάτων και κοπαδιών .Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1930 έξω από τον Καύκασο ,στη Γερμανία. Παλιότερα ο μολοσσός Καυκάσου σκότωνε λύκους ,αρκούδες και άγρια ζώα για να προστατεύσουν τον ιδιοκτήτη τους και το κοπάδι .Σήμερα ο ποιμενικός σκύλος Καυκάσου είναι σκύλος συντροφιάς (παρά το μεγάλο μέγεθος τους) αλλά και φύλακας.

Προσωπικότητα

Ο ποιμενικός Καυκάσου είναι ένα σκυλί που δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριο, όταν δεν εργάζεται, αλλά γενναίο και θαρραλέο όταν αισθάνεται η οικογένειά του να απειλείται. Ενώ ορισμένα σκυλιά είναι πιο ατίθασα από τα άλλα, όλα τα Καυκάσια είναι πολύ επιθετικά σκυλιά ,ειδικά όταν πειράξει κανείς την περιοχή του, οπότε χρειάζονται έγκαιρη και προσεκτική κοινωνικοποίηση, καθώς και σταθερή, αλλά ποτέ επιθετική και βίαιη, συμπεριφορά .Μην επιχειρήσετε να κλείσετε έναν ποιμενικό σκύλο Καυκάσου σε διαμέρισμα, διότι χρειάζεται πολύ χώρο για να κινηθεί. Ο ποιμενικός σκύλος Καυκάσου μπορεί άνετα να μείνει εκτός σπιτιού και το πυκνό του τρίχωμα τον προστατεύει απόλυτα από το κρύο .Όσο αφορά την σωματική του διάπλαση, ο ποιμενικός σκύλος Καυκάσου είναι μεσαίου ως μεγάλου μεγέθους σκύλος. Το ύψος του ποιμενικού σκύλου Καυκάσου κυμαίνεται από 64 μέχρι 72 εκ. και το βάρος του από 45 μέχρι 70 κιλά. Το τρίχωμά του ποιμενικού σκύλου Καυκάσου διακρίνεται σε τρία μήκη (μακρύ, μεσαίο και κοντό), επίσης είναι γερό και άγριο με υπόστρωμα. Το χρώμα του τριχώματος του ποιμενικού σκύλου Καυκάσου είναι το γκρι σε διάφορες αποχρώσεις .

Υγεία – Φροντίδα

Ο ποιμενικός Καυκάσου πρέπει να ασκείται συχνά και πρέπει να τρώει αρκετά .Συχνά προβλήματα υγείας του ποιμενικού σκύλου Καυκάσου είναι η δυσπλασία των ισχύων ,τα καρδιακά προβλήματα και η παχυσαρκία .Ο ποιμενικός σκύλος Καυκάσου χρειάζεται τακτικό χτένισμα.

Τα διαθέσιμα Καυκάσου σκυλάκια μας