Κάβαλιερ Κίνγκ Τσάρλς


a

Ιστορία

Η καταγωγή των Καβαλιέ κίνγκ τσάρλς είναι απο την Α.Ασία οπου μέσω της Ιαπωνίας που μεταφέρθηκαν στην Ισπανία έγιναν διάσημα στην Αγγλία στους μεγαλοαστικούς κύκλους.Τα κίνγκ τσάρλς καβαλιέ είναι τα σκυλάκια που κατά καιρούς βλέπουμε σε πορτρέτα. Η μακριά μύτη του σκύλου δεν άρεσε και αργότερα μίκρυνε απο προσμείξεις με πάγκ με αποτέλεσμα να έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Από αυτές τις διασταυρώσεις ξεχώρισαν τρεις τύποι Σπάνιελ, ο King Charles (τρίχρωμος, δηλαδή λευκός, μαύρος, κόκκινος), ο Ruby (κατακόκκινος) και ο Blenheim (λευκός και κόκκινος).

Προσωπικότητα

Το Καβαλιέ Κίνγκ Τσάρλς Σπάνιελ απολαμβάνει τη ζωή μέσα στο σπίτι καθώς και τα χάδια. Το κίνγκ τσάρλς καβαλιέ είναι εκδηλωτικό, λίγο ζωηρό και φασαριόζικο. Το Καβαλιέ Κίνγκ Τσάρλς αγαπάει να είναι με την οικογένεια ή άλλα σκυλιά. Επισης το κίνγκ τσάρλς καβαλιέ είναι ευγενικό και στοργικό, του αρέσει να κολυμπά, φέρνει το θήραμα αλλά δεν είναι υπομονετικό με τα απρόσεχτα παιδιά. Αυτή η ράτσα των κίνγκ τσάρλς καβαλιέ είναι ιδανική σαν σκυλί συντροφιάς και για ηλικιωμένους και παιδιά.Το κίνγκ τσάρλς καβαλιέ είναι ενα καλόκαρδο σκυλάκι που θα σας κερδίσει αμέσως.

Υγεία – Φροντίδα

Επειδή το τρίχωμα του Κίνγκ Τσάρλς είναι μακρύ και μπερδεύεται εύκολα πρέπει να βουρτσίζεται αρκετά συχνά και κυρίως πίσω από τα αυτιά. Το κίνγκ τσάρλς καβαλιέ μπορεί να προσβληθεί σε μικρή ηλικία από καρδιοπάθειες, γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να κάνει κτηνιατρικές εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα κίνγκ τσάρλς καβαλιέ είναι ευαίσθητα σε αλλεργίες, καταρράκτη και διαβήτη.

Τα διαθέσιμα Κινγκ Τσαρλς Καβαλιέ σκυλάκια μας