Κάνε Κόρσο


Κάνε Κόρσο


a

Ιστορία

Τα Κάνε Κόρσο είναι αρχαία αυτόχθονη φυλή. Το Κάνε Κόρσο είναι άμεσος απόγονος του Ρωμαϊκού πολεμικού σκύλου Canis Pugnax, καθώς φυσικά προσαρμόστηκε στις ανάγκες για συμβίωση με τον άνθρωπο και την πόλη . Ώντας σκυλιά πολέμου, φρουροί ή για περιπολίες,τα Κάνε Κόρσο λάμβαναν μέρος και σε μάχες.

Προσωπικότητα

Επισημαίνεται η διαφορά χαρακτήρα του αρσενικού Κάνε Κόρσο από το θηλυκό! Το θηλυκό Κάνε Κόρσο, έχει πιο γλυκό και ήρεμο χαρακτήρα.  Υπακούει στις εντολές και απαιτεί την σωματική επαφή με τον ιδιοκτήτη του . Επίσης το Κάνε Κόρσο είναι επιβλητικό και συγχρόνως υπάκουο αλλά μην σας ξεγελάει αυτή η ηρεμία του, είναι έντονη η ανάγκη του Κάνε Κόρσο για προστασία αν και κάποιες φορές η συμπεριφορά του είναι ανεξέλεχτη. Μην ενθαρρύνεται τα Κάνε Κόρσο στο να επιτείθενται !!! Ο ισχυρός δεσμός του Κάνε Κόρσο με άτομα που αγαπάει θα το ωθήσουν να κάνει από ένστικτο πράγματα που δεν θα μπορέσετε να ελέγξετε ! Ένα σωστά εκπαιδευμένο Κάνε Κόρσο θα πρέπει να είναι παρουσία του αφεντικού του αδιάφορο προς τους ξένους.

Υγεία – Φροντίδα

Τα Κάνε Κόρσο παρουσιάζουν λιγότερα προβλήματα υγείας, από άλλες μολοσσοειδείς φυλές.
Κυριότερα προβλήματα των Κάνε Κόρσο είναι η δυσπλασία ισχίου και αγκώνων, η συστροφή στομάχου ,η οστεοαρθρίτιδα, οι διαφόρων ειδών καρδιοπάθειες, και η επιληψία. Απαραίτητη η καθημερινή βόλτα στα Κάνε Κόρσο ειδικά εάν δεν διαθέτεται κήπο.

Τα διαθέσιμα Κάνε Κόρσο σκυλάκια μας