Γαλλικό μπουλντόγκ

a

Ιστορία

Το γαλλικό μπουλντόγκ προέρχεται απο το αγγλικό μπουλντόγκ το οποίο διασταυρώσανε με άλλες μικρόσωμες ράτσες και έφερε ως αποτέλεσμα το γαλλικό μπουλντόγκ το οποίο έγινε μόδα μεγαλοαστών στην Γαλλία στην εποχή του Ναπολέοντα, ενώ η πιο μακρινή του ιστορία προέρχεται απο τον μολοσσό από την Φοινίκη.

Προσωπικότητα

Αν και “ασχημούτσικο” το γαλλικό μπουλντόγκ είναι απο τα πιό αγαπητά σκυλιά. Κατάλληλο για διαμέρισμα, το γαλλικό μπουλντόγκ δεν έχει την ανάγκη της άσκησης και το φαγητό του ειναι μέτριας ποσότητας. Το γαλλικό μπουλντόγκ σπάνια γαυγίζει ενώ θα γίνει ο πιό πιστός σύντροφος. Είναι χαριτωμένο και συχνά το προτιμούν ηλικιωμένοι για συντροφιά .Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι πιστό και αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια.

Υγεία – Φροντίδα

Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι ένα δυνατό μυώδες σκυλί. Το Γαλλικό μπουλντόγκ ήταν πιό μεγαλόσωμο αλλά με τις μείξεις άλλων μικρόσωμων έγινε 7 με 12 κιλά. Έχει ελαφρύ προγναθισμό και όρθια αυτιά. Το γαλλικό μπουλντόγκ δεν έχει μεγάλες ανάγκες καλλωπισμού. Ευαισθησία έχουν στα μάτια,ενω τα γαλλικά μπουλντόγκ φημήζονται ως κοιλιόδουλα και μπορεί να φάνε ότι βρούνε. Τα γαλλικά μπουλντόγκ έχουν έντονες ζάρες στο πρόσωπό τους και πρέπει να καθαρίζονται συχνά για να αποφευχθούν μολύνσεις. Υποφέρουν απο αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της ανατομίας των ρουθουνιών τους και ειδικά σε περιόδους έντονης ζέστης το γαλλικό μπουλντόγκ, θέλει προσοχή.

Τα διαθέσιμα Γαλλικά Μπουλντόγκ σκυλάκια μας