Ακίτα Ίνου


a

Ιστορία

Τα Ακίτα Ίνου έχουν καταγωγή απο την βόρειο Ιαπωνία. Η φυλή χωρίζεται στα Ακίτα της Ιαπωνίας και τα αμερικάνικα ακίτα. Η γούνα των ιαπωνικών ακίτα ειναι  λευκή, κόκκινη η καφέ, ενώ των αμερικανικών ακίτα έχει μεγαλύτερη χρωματική ποικιλία. Γνήσια θεωρούνται τα ιαπωνικά ακίτα ενώ τα αμερικάνικα ακίτα προέκυψαν όταν κατά τη διάρκεια της αμερικάνικης κατοχής στην Ιαπωνία, οι στρατιώτες έστελναν στην πατρίδα τους τα Ακίτα, με προτίμηση σε αυτά που είχαν προκύψει απο τις διασταυρώσεις με μεγαλύτερες ράτσες. Γι’ αυτό και τα αμερικάνικα ακίτα είναι πιο μεγαλόσωμα.Οι Ιάπωνες ισχυρίζονται οτι προγόνος του Ακίτα Ίνου , ειναι το Ματάγκι κυνηγετικό σκυλί αγριογούρουνων αρκούδων κ.α.. Στην Ιαπωνία κάτοχοι των ακίτα ηταν μόνο οι αριστοκράτες.

Προσωπικότητα

Η ζωή με ένα Ακίτα είναι σπάνια μονότονη. Τα ακίτα με τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις. Τα κουτάβια της ράτσας ακίτα που ανατρέφονται μαζί με τα παιδιά είναι συνήθως καλά μαζί τους.
Κοινωνικοποίηση είναι το κλειδί για ένα ακίτα. Κατάλληλα για συντροφιά και έξω από το σπίτι, ενώ η παρουσία του ιδιοκτήτη είναι οτι καλύτερο γι αυτό. Η κοινωνικοποίηση του ακίτα είναι αναγκαία για την ανατροφή αυτής της ράτσας. Παλιότερα το ακίτα το χρησιμοποιούσαν ως φύλακα της οικογένειας και του σπιτιού.
Είναι πολύ καλοί κολυμβητές και αγαπούν το νερό. Απαιτείται η άνεση χώρου στο σπίτι. Αν θέλετε ένα Ακίτα,πρέπει να ξέρετε οτι θέλει να αποτελεί μέλος της οικογένειας. Τα ακίτα είναι αρκετά κτητικά όσον αφορά στον χώρο και στα παιχνίδια του ενώ δεν έχουν καλές σχέσεις με σκυλιά της ράτσας τους. Σε κάποια κράτη τα ακίτα τα θεωρούν επικίνδυνα. Θα επιτεθούν εύκολα αν αισθανθούν απειλή.

Υγεία – Φροντίδα

Το άκιτα χρειάζεται καθημερινή άσκηση .Το χτένισμα χρειάζεται δύο φορές την εβδομάδα ,ενώ την άνοιξη και το φθινόπωρο που το ακίτα ανανεώνει το τρίχωμά του η ανάγκη για βούρτσισμα ειναι καθημερινη. Το Ακίτα είναι απαλλαγμένο από τη χαρακτηριστική μυρωδιά του σκύλου καθώς αυτοκαθαρίζεται οπως οι γάτες .Γενικότερα το ακίτα παθαίνει συχνά μολύνσεις στα μάτια και μπορεί να παρουσιάσει δυσπλασία ισχίων.

Τα διαθέσιμα Ακίτα Ίνου σκυλάκια μας